VESTI

RENAULT TRUCKS I GRUPACIJA RAVE ISPORUČILI ERBASU ŠEST VOZILA SA EURO VI MOTORIMA NA BIODIZEL

2min
RENAULT TRUCKS I GRUPACIJA RAVE ISPORUČILI ERBASU ŠEST VOZILA SA EURO VI MOTORIMA NA BIODIZEL

Početkom maja Renault Trucks i Grupacija Rave uručili su Erbasu /AIRBUS/ ključeve šest novih vozila sa motorima Euro VI koji koriste biodizel. Na tenderu, koji je objavio proizvođač aviona iz Tuluza, pobedila je Grupacija Rave ponudivši Renault Trucks D Euro VI Biodizel vozila - dva solo kamiona i četiri tegljača.

Na tenderu koji je, u ime Erbasa, raspisao DHL, Grupacija Rave, u kooperaciji sa Renault Trucks, pobedila je na osnovu ponude za vozila koja troše biodizel. Poziv za javno nadmetanje odnosio se na četiri tegljača i dva kamiona koji umesto dizela koriste alternativna goriva.

Partnerske kompanije udružile su svoja znanja o komercijalnim vozilima, alternativnoj energiji, transportu i logistici i, uverivši Erbas u svoje argumente, 5. maja isporučile šest vozila sa Euro VI motorima koji sagorevaju biodizel. To su dva vozila Renault Trucks D 4x2 – jedan 12-tonski kamion sa motorom DTI 5 od 240 KS i jedan kamion od 19 tona ukupne mase sa motorom DTI 8 od 320 KS, kao i četiri Renault Trucks D Wide 19-tonska tegljača sa motorom DTI 8 od 320 KS.

Po snazi motora i obrtnom momentu, vozila sa Euro VI motorima koja koriste biodizel imaju identične performanse kao i njihovi parnjaci na fosilno dizel gorivo. Motori mogu u potpunosti da rade na biodizel, gorivo proizvedeno od obnovljivih energenata, poput biljnih ulja i životinjskih masti. Erbas je smatrao da je rešenje koje je ponudila Grupacija Rave, u saradnji sa kompanijom Renault Trucks, izuzetno atraktivno.

Renault Trucks D i D Wide biodizel vozila Erbas će koristiti u urbanoj zoni Tuluza, na potpuno novom logističkom punktu za proizvodnju Air-log uređaja, za logističke potrebe svih Erbasovih regionalnih lokacija za montažu, kao i za proizvodnu lokaciju Erbas Sen-Eloa /Saint-Éloi/. Vozila sa motorima na biodizel svakodnevno će saobraćati između proizvodnih hala, podizvođača i dobavljača, preuzimati delove koji tek treba da se naprave ili su već proizvedeni i prevoziti ih sa jednog mesta na drugo.

O Grupaciji Rave

Grupacija Rave se već duže od 70 godina bavi pružanjem transportnih i logističkih usluga. Njena ponuda obuhvata globalna transportna i organizaciona rešenja, iznajmljivanje komercijalnih vozila, drumski prevoz, industrijske i logističke usluge.

Na 30 lokacija u Francuskoj, Grupacija ima 1.200 zaposlenih i godišnji prihod od 130 miliona evra.

O kompaniji Erbas

Erbas je vodeći svetski proizvođač komercijalnih aviona. Širom sveta, trenutno se koristi više od 6.000 Erbas aviona. Grupacija Erbas, vodeća evropska industrijska kompanija, zapošljava više od 144.000 ljudi u celom svetu, a sastoji se od tri nezavisne kompanije koje su, takođe, najbolje u svojim branšama: Erbas, Erbas odbrana i kosmos (Airbus Defence and Space) i Erbas helikopteri. U 2014. godini Grupacija je imala prihod od 60,7 milijardi evra.

O kompaniji Renault Trucks

Brend industrijskih vozila Renault Trucks je prisutan u više od 100 država. Vozila kompanije Renault Trucks proizvode se u Francuskoj, u Blenvil-sir-Ornu (Kalvados), Burg-an-Bresu (En), Lionu (Rona) i Limožu (Gornji Vijen). U 2014. godini Renault Trucks je dobio sertifikat Garantovano francusko poreklo za svoje modele T, C, K, D i D Wide. To je jedina oznaka kojom se garantuje francusko poreklo proizvoda.

Od 2001. godine Renault Trucks se pridružila Grupaciji Volvo, jednom od vodećih svetskih proizvođača kamiona, autobusa i građevinske opreme, kao i pogonskih i vučnih sistema za primenu u pomorskoj i drugim industrijama. Grupacija Volvo ima oko 110.000 radnika, proizvodne pogone u 18 država, a svoje proizvode plasira na više od 190 tržišta. U 2014. godini ukupna prodaja Grupacije dostigla je 282,9 milijardi švedskih kruna.

Set canonical URL
Off