VESTI

RENAULT TRUCKS I OVE GODINE NA SKUPŠTINI PU MEĐUNARODNI TRANSPORT

1min
RENAULT TRUCKS I OVE GODINE NA SKUPŠTINI PU MEĐUNARODNI TRANSPORT

Dosledan višegodišnjoj tradiciji, Renault Trucks je i ove godine bio među učesnicima izložbe TRUCK BUSSINESS FAIR 2014, koja je 12. decembra u Centru Sava na Novom Beogradu održana u okviru pratećeg programa 14. skupštine Poslovnog udruženja Međunarodni transport.

Ove godine u najvećem holu Centra Sava na 51 štandu evropski i svetski proizvođači, posredstvom svojih kompanija, zastupnika i prodavaca u Srbiji predstavili su aktuelnu ponudu vozila, rezervnih delova, maziva, pneumatika, telematske i druge prateće i servisne opreme. Auditorijum je bio impozantan: izložbu je razgledalo i Skupštini prisustvovalo oko 1.000 članova PU Međunarodni transport, kao i gostiju iz Srbije i inostranstva.

Štand Renault Trucks je bio među posećenijim. Na njemu su potencijalni kupci iz prve ruke mogli da dobiju informacije o kompletnoj ponudi nove generacije Renault kamiona sa Euro VI motorima, posebno o familiji najtežih vozila T, koja su i najtraženija u međunarodnom transportu. Renault je svoju perjanicu, kao i nova vozila u svim ostalim familijama, predstavio juna prošle godine. Prvi kamioni T serije su isporučeni u novembru 2013-te, a sredinom novembra ove godine predati su ključevi prvog jubilarca u ovoj gami – desetohiljaditog Renaulta T.

U radnom delu 14. skupštine Poslovnog udruženja Međunarodni transport članovima udruženja su se obratili predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Uprave saobraćajne policije, Uprave carina i Agencije za bezbednost saobraćaja, koji su ih upoznali sa izmenama i dopunama u Zakonu o prevozu tereta u drumskom saobraćaju i u Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima, kao i o uvođenju sistema NCTS – novokokompjuterizovanog tranzitnog postupka. I na ovoj skupštini glavna tema je bila raspodela dozvola za drumski međunarodni prevoz robe.

Set canonical URL
Off